Dit kwartaal ben ik erg druk geweest met Beeld. We moesten aan de hand van een Show & Tell onze eigen fascinatie achterna. In de Show & Tell lieten we beelden zien die ons beeldprocess door de afgelopen twee (voor mij drie jaar) goed weergaven en daarnaast ook inspiratiebronnen. Daarna moesten we ook een aantal werken maken die weergaven waar wij ons mee bezig wilden houden dit kwartaal.
Wat zijn de mediums/media die ik het meest interessant vind?
- performances
- installaties
- modeltekenen
Daarna moesten we beeldduo’s presenteren. Dat was ook het startpunt voor een duidelijkere richting voor mijn onderzoek dit kwartaal. Het beeld van een dode duif dat ik gemaakt had in Venetië op de Biennale sprak mij erg aan. Ik ben daarmee aan de slag gegaan en heb hem nagetekend in mijn eigen stijl in houtskool. Daarna dat uitgeveegd om te proberen daar een stop-motionfilmpje van te maken.
Om mezelf verder te ontwikkelen heb ik een aantal voor mij nieuwe technieken geleerd op de werkplaatsen.
- zeefdrukken
- keramiek; klei en z’n plasticiteit
- potten draaien op de draaischijf
- een hoofd kleien
- iemand anders negatief portretteren en gipsen
En een introductieles in aquarelleren van Robert Rost.
Daarnaast ben ik op heel veel verschillende plekken geweest om inspiratie op te doen:
Ik ben ook als voorbereiding naar de Biënnale in Venetië geweest.
Ik ben nog naar de opening van de huidige tentoonstelling in het Witte de With geweest. En heb nog een hele gave performance daar gezien van Janneke van der Putten die door te spelen met geluid de ruimte verkent en vormgeeft.
Heb ik nog meegedaan aan kunst in het witte de witte kwartier. Daar heb ik meegedaan aan een soort kunstperformance met Mette Sterre op zaterdag en op zondag met Frans van Lent meegedaan aan theconceptbank.org. Dat is een online open-source databank waar allemaal verschillende performances van verschillende kunstenaars opstaan. Maar ze staan er zo in dat iedereen ze kan uitvoeren.
Zo heb ik die zondag mensen ermee bekend gemaakt en daarnaast samen met hen nog performances uitgevoerd. Ik ben toen ook nog naar een gallerie geweest en naar de tentoonstelling van de genomineerden (van een of andere prijs) 4dejaars van de WDKA.
Op zaterdag heb ik naast onze performance ook die van Marga Weijmans nog meegekregen. En ben ik in de avond nog naar de opening in Showroom Mamma en van die mode tentoonstelling in het Nieuwe Instituut geweest.
Ik heb ook nog meegedaan aan een performance met Mette Sterre waar ik één van haar wezens moest belichamen. Daarnaast heb ik ook andere prachtige performances mogen bijwonen.
Wat ook niet mag ontbreken is een avondje rondneuzen in het atelier van verschillende kunstenaars, zoals Mette Sterre en die kunstenaar die ook in Villa Zebra heeft gestaan.
Ik heb op een zondag nog meegedaan met het evenement The Big Draw van Baschz Leeft.
Ik ben nog naar de Scrap geweest om wat inspiratie op te doen.
Daarnaast ben ik ook nog langs geweest bij de Kunsthal naar de tentoonstelling over Keith Haring, Mathias Kesler & Rusland tijdens de USSR.
Ik heb ook nog meegewerkt aan een ander kunstenaarsproject dat een groep theateracademiestudenten heeft opgezet. Het project heette Zie Mij. Op de zijkant van het Erasmusgebouw aan de kant van het Museumpark waren sommige ramen geblindeerd waardoor de letters zie mij zichtbaar werden.
Wat erg opvallend is, is dat ik tijdens de lessen niet echt de ruimte vind om echt groot te werken of performances oid te gaan doen. In plaats daarvan focus ik me op het ontwikkelen van kleinere technieken. Bij mijn onderzoek ontbreekt nog wel wat sturing. Maar ik ben bezig en mijn focus is iig helder. Ik moet wel zeggen dat ik nog niet echt op een resultaat ben uitgekomen waar ik helemaal wild van wordt.
Maar mijn thema is de dode duif, dat is mijn uitgangspunt en ik ga kijken hoe ik die kan koppelen aan mijn fascinaties en daar één helder geheel van kan maken.
Hey hallo allemaal,
Ik dacht ik geef maar niet al te veel meer weg,
maar hier is een heel beknopte versie van mijn werkvorm straks !
Als je je afvraagt waar is de rest? OF iets in die richting ik doe het samen met mijn geweldige buddy Daniella.
Hier is haar site: http://www.danielladewindt.nl/
En wij presenteren samen straks.
Wij doen ieder apart een werkvorm EN gecombineerd !
Doel? Ongemakkelijke sfeer oproepen. Als het goed verloopt heeft het als resultaat dat het ijs gebroken is. De leerlingen worden bewuster van hun medeleerling. Ze hebben een soort emotionele gezamenlijke ervaring meegemaakt, dat hen bind. En een gemakkelijkere omgang met elkaar.
Wanneer? Begin van het schooljaar of kwartaal.
Groepssamenstelling? De hele klas.
Belangrijke ontwikkelingen? Leerpsychologie: Bij lessen van Ellen, werd er vaak gebruik gemaakt van een activerende werkvorm. Dit was onder andere: iedereen ging naast elkaar in een rij staan op een bepaalde volgorde aan de hand van huisnummers (hoog naar laag). Dit werd als een ijsbreker’ ervaren. De doel van Ellen was een soort voorbereiding op. groepssamenstelling. Niemand kent elkaar begin van het schooljaar goed, maar toch heb je meer begrip voor elkaar. Het had een ‘ijsbreker’ gevoel. Zo koppelen wij dit met onze gezamenlijke werkvorm.
Eerste idee was dat iedereen op een rijtje ging staan, net als bij een onderdrukkend regime.
Op een rijtje staan en je weet niet wie neergeschoten wordt. Er hangt dus een nare sfeer en het liefst hoop je dat jij het overleefd. De afwachting is zeer stressvol.
Door lawaai te maken proberen wij een ongemakkelijke sfeer op te roepen. Maar in plaats dat wij de mensen neerschieten fluisteren wij ze een woord in hun oor, waarvan zij het tegenovergestelde moesten uitbeelden. In dit geval was het gefluisterde woord ‘leven’, dus moesten ze ‘dood’ uitbeelden. Diegenen die het woord niet hoorden waren in afwachting en vol spanning van wat er zou gebeuren. Dit sluit aan op de horror beelden bij oorlog, je wacht af of je afgemaakt wordt in bijvoorbeeld een concentratiekamp. Het ingefluisterde woord is eigenlijk je doodvonnis.
Theoretische onderbouwing? Aan de hand van de lessen van sociale leerpsychologie, kunnen wij een theoretische onderbouwing geven voor onze werkvorm. In het behaviorisme heb je klassiek en operant conditionering. Klassiek conditionering is het uitgangspunt, hierbij gaat het om een stimulus en een daarbij behorende respons. Bij deze eerste stimulus wordt ….. (woeps stukje tekst kwijt “>.<)
Doel? Activeren van de leerlingen en toepassen kennis
Wanneer? Laatse kwartier van de les, als de aandacht flink verslapt is.
Groepssamenstelling? De klas in tweeën gesplitst
Belangrijke ontwikkelingen? Iets was eigenlijk altijd terugkomt als je lesgeeft of als je zelf les hebt en het einde van de les in zicht is. De leerlingen zijn gaar, de aandacht verslapt en zie dan nog maar eens nuttige informatie over te brengen.
Mijn idee was om de klas in twee groepen te verdelen en een quiz te doen tegen elkaar. De verliezende groep moet voor de klas volgende de les iets lekkers meenemen al dan niet zelfgemaakt. Als een bepaalde groep het herhaaldelijk goed doet krijgt de winnende groep misschien wel 1/10de extra bij de volgende toets. De verliezende groep kan dit echter ook nog inhalen door de winnende groep de volgende keer te verslaan. Het idee tijdens deze quiz is om behandelde stof van vorige lessen te herhalen.
Als we dit nu toe passen in de klas delen we de klas in 2 tot 4 groepen. Het idee is om dan wat interessante theoretische vragen eruit te pikken en kijken wie daar nog de antwoorden op weet (misschien wat uit het algemene kunstgeschiedenis boek? Of vragen waar we wel antwoord op zouden kunnen geven na gedaan onderzoek of dingen waar we ons mee bezig hebben gehouden). (We verwijst hier naar onze klas die nu tijdens de presentatie even het uitgangspunt wordt.
Lijstje mogelijke vragen:
1. Wie waren behavioristen? a. Pavlov, Bandura, Ausubel & Vygotsky. b. Thorndike, Bruner Watson & Bandura, c. Pavlov, Wertheimer Skinner & Ausubel of d. Skinner, Pavlov, Thorndike & Watson
2. Tegen de tijd dat het behaviorisme opkwam was dit een reactie op de toen gebruikelijke onderzoeksmethode. Was deze methode gericht op introspectie zelfreflectie of juist het tegenovergestelde, extrospectie?
3. Als we het over het behaviorisme hebben, wordt er een verbinding gemaakt tussen: a. stimuli en respons of b. juist respons en stimuli?
4. Bekende vormen van behaviorisme waren de honden die gingen kwijlen als er een rood lampje te zien was of het kind dat bang was voor konijnen. De vraag is hoe heette dit?
5. Aan welke begrip kunnen wij dit plaatje koppelen?
6. Met het vorige begrip in ons achterhoofd, hoe heette degene die dit heeft bedacht?
7. Skinner stond bekend om een theorie die ook als eerder genoemd begrip onder het behaviorisme valt. Wat is het verschil tussen operant en klassiek conditioneren?
8. Als we nu weer teruggrijpen op de Gestalttheorie komen we bij begrippen als Gute gestalten. Wat was het idee hierachter? En hoe gebruikten psychologen dit bij hun patiënten?
9. Jerome Bruner staat o.a. bekend om zijn categoriesatieprincipe, wat hield deze in?
10. Reactievraag: In reactie op de vorige vraag, wat gebeurt er in ons hoofd als wij iets nieuws tegenkomen en hoe maken leraren hier slim gebruik van?
11. Je hebt drie vormen van representatie de een is gebaseerd op handelen, de ander op voorstellingen en de laatste op symbolen. Hoe heten deze drie vormen van representatie?
Plus natuurlijk ook de antwoorden.
1. d
2. introspectie
3. a.
4. Klassiek conditioneren
5. Gestaltpyschologie
6. Wertheimer
7. Het startpunt is hetzelfde, echter bij operant conditioneren ligt de nadruk op de consequenties van gedrag. De stimulus is dus onbelangrijk geworden.
8. Het idee is dat wij als mens standaard in alles iets positiefs willen zijn, als je echter hele negatieve dingen in bijvoorbeeld een willekeurige vlek, dan is dit een teken van dat het niet goed met je gaat.
9. De mens categoriseert de wereld in termen van verschillen en overeenkomsten en deelt ze in verschillende categorieën.
10. We kijken of we dit kunnen koppelen aan een bestaande categorie of dat we een nieuwe categorie moeten aanmaken. Leraren spelen hier handig op in. Als je geen bestaande bodem hebt voor bepaalde stof wil het meestal niet blijven hangen. Daarom gaan leraren vaak op zoek naar dingen die voor de leerling al bekend zijn.
11. Enactieve -, Iconische – en Symbolische representatie.
by Michiel Laurens Tollig with No Comments
For theory in art we had to make a top three of our favourite foreign artists. My fascination somehow ended up in Africa (might be because of William Kentridge). I had to have one more artist though, so I browsed through this very extensive article with, according to the writer, Africa’s 50 best artists; http://www.independent.co.uk/news/world/africa/art-of-africa-the-50-best-african-artists-426441.html
I then stumbled upon the Architect David Adjayes. His work really fascinated me because his work strives to create a sense of dialogue between the building and its space. Also I like his different approach to architecture. He specialises in using simple and austere materials and showing them in their most natural, pared-down form. Especially his artsy pieces that get exhibited in museums appeal to me. Specifically his ‘Pop-up house’. What’s interesting about it that is all made up out of vertical planks which form the walls, but also the ceiling. And because it exists out of these vertical planks the weather just goes right through it.
Naar aanleiding van het vak onderwijskundig ontwerpen en het thema van dit kwartaal Activeren, moesten wij drie activerende werkvormen verzinnen. Dit zijn de drie werkvormen waar ik mee aan ben komen zetten.
Mocht je hier inspiratie uit kunnen halen leef je uit, denk je dat het goed toe kan passen in de praktijk zeker doen, maar neem het niet letterlijk over als iets wat je zelf verzonnen hebt .
Werkvorm nummer 1: Kunstwerk leef! Beleef een nieuwe wereld!
Het doel van dit rollenspel is om anders te kijken naar iets, door je erin te verdiepen. Het doel is ook nieuwsgierig maken naar iets wat je niet kent, en door zelf erover na te denken tot nieuwe inzichten te komen.
Het achterliggende idee is om vanuit de Enactive Mode te werken. Leren door doen. Door de leerlingen zelf te laten nadenken over hoe het was om die tijd te leven bijvoorbeeld.
Aantal personen: 4 personen per groepje. In totaal gewoon een klas (ga uit van gemiddeld 16 leerlingen, dus vier groepjes)
Tijd: een heel lesuur, maar kan ook uitgespreid worden over meerdere lessen, als je wil dat de leerlingen zich verder moeten verdiepen.
Materiaal: Een kunstwerk met een duidelijk tijdsbeeld, maar een andere afbeelding is ook mogelijk en computers voor achtergrond informatie.
Ruimte: een klaslokaal is prima, als je maar wel de tafels opzij schuift zodat er voldoende ruimte is.
Voorbereiding: Je kan als docent van tevoren kunstwerken uitkiezen die de verbeelding prikkelen. En als je het over meerdere lessen wil uitspreiden zullen de leerlingen thuis ook onderzoek moeten doen naar het tijdsbeeld van het kunstwerk.
Werkwijze:
- de leerlingen worden in groepjes verdeeld (van gemiddeld 4 ll.) en mogen per groepje een kunstwerk uitkiezen. (5 min.)
- de leerlingen moeten het kunstwerk analyseren en verbeelden hoe het zou zijn als zij zich in het schilderij zouden bevinden of hoe het moet zijn voor de verbeelde persoon om daarin te leven. Het tijdsbeeld of de gesuggereerde wereld is bepalend voor de persoon. Indien gewild mogen de leerlingen extra informatie opzoeken op internet. (15 – 20 minuten)
- de leerlingen moeten nu rollen gaan verdelen en een klein toneelstukje opvoeren van hoe zij denken dat het zou zijn om te leven in de afgebeelde wereld. (15 – 20 minuten)
- de groepjes voeren uiteindelijk na elkaar de toneelstukjes op. Deze duren 10 tot 15 minuten per groepje. Hierna vertellen de leerlingen wat ze te weten zijn gekomen over het kunstwerk.
Cognitieve leeractiviteiten: concretiseren, kritisch verwerken, analyseren & selecteren
Affectieve leeractiviteiten: motiveren, concentreren & inspannen
Regulatieve leeractiviteiten: oriënteren, plannen, proces bewaken, evalueren, reflecteren & bijsturen
Aandachtspunten:
- hou de groepjes in de gaten en stuur waar nodig
- zorg ervoor dat de klas niet een grote chaos wordt door het enthousiasme van de leerlingen
Voorbeeld:
4 kunstwerken:
- Marc Franz – Blaues Pferdchen
- Edvard Munch – De Schreeuw
- Salvadore Dali – Temptation of St. Anthony
- J.W. Waterhouse – De vrouwe van Shalott
Vier groepjes kiezen ieder een kunstwerk uit. Voor het voorbeeld werken we nu De Schreeuw uit. Als we eerst onderzoeken wat het uitbeeld, kom je erachter dat het een brug boven vlakbij een gekkenhuis was waar je nogal eens gekke kreten vandaan hoorde komen. Nu gaan we een scenario verzinnen aan de hand hiervan en eventueel de aparte schilderij voor zover dat mogelijk is. Bijvoorbeeld twee verplegers, een gek, en een voorbijganger. Zij spelen in het kort het verhaal uit van een ontsnapte gek uit het gekkenhuis. De voorbijganger loopt over de brug en komt ineens een heel bizar persoon tegen en raakt daarmee in gesprek. Tot ineens de twee verplegers aangerend komen. Schreeuwend rent de gek weg en de voorbijganger bedekt zijn oren. Dit toneelstukje wordt dan opgevoerd door de klas. En daarna (volgorde maakt niet uit, wie eerst wil) nog de andere toneelstukjes. Na elk toneelstukje vertellen de leerlingen wat ze te weten zijn gekomen over het kunstwerk.
Werkvorm nummer 2: Onbekende identiteit, help mij!
Het doel van dit spel is om nieuwe begrippen te introduceren of te herhalen.
Het idee van dit spel is om, zoals blijkt uit ‘The Cone of Learning van Edgar Dale’, actief bezig te zijn met de stof. Dingen die je doet en zegt blijven het beste hangen. En ook de leerspiraal komt hierin weer terug en kunnen we spreken van de Enactive Mode.
Aantal personen: een klas.
Tijd: 15 – 20 minuten
Materiaal: post-its met begrippen
Ruimte: Klaslokaal
Voorbereiding: Docent moet begrippen die behandeld worden/zijn op post-its schrijven. De leerlingen als de begrippen oud zijn al moeten leren.
Werkwijze:
- De leerlingen krijgen ieder een post-it met een begrip op hun rug geplakt. De leerlingen moeten erachter komen welk begrip dat is.
- Door middel van vragen stellen komt de leerling achter zijn begrip. Hij mag echter maar 1 vraag per leerling stellen en de andere leerling mag het begrip niet noemen.
- Als een leerling achter het juiste begrip is gekomen mag hij of zij gaan zitten. Dit gaat door tot iedere leerling OF achter zijn begrip is gekomen OF er geen leerlingen meer over zijn om een vraag aan te stellen. De overgebleven leerling mogen uiteindelijk nog een vraag stellen aan de docent om achter het begrip te komen.
Cognitieve leeractiviteiten: relateren en selecteren
Affectieve leeractiviteiten: concentreren & inspannen
Aandachtspunten:
-mochten de leerlingen de begrippen volledig vergeten zijn, schrijf de begrippen op het bord, zodat ze weten welke begrippen ze zouden kunnen hebben.
Voorbeeld:
Vorige les hebben we de gouden eeuw en de daarbij behorende begrippen behandeld. De docent verteld snel het idee van het spel en iedere leerling krijgt een begrip op zijn rug geplakt. Bijvoorbeeld een leerling heeft Historiestukken op zijn rug. De leerling vraagt heeft mijn begrip wat te maken met de schilderkunst? Andere leerling: ja dat klopt. Dit gaat zo door tot de leerling hopelijk zijn begrip geraden heeft.
Werkvorm nummer 3: Van Gogh of Mondriaan? Wie ben ik?
Het doel van dit spel is om nieuwe begrippen te introduceren of te herhalen. Daarnaast om op creatieve wijze jezelf te uiten.
Het idee van dit rollenspel om, zoals blijkt uit ‘The Cone of Learning van Edgar Dale’, actief bezig te zijn met de stof. Dingen die je doet en zegt blijven het beste hangen. En ook de leerspiraal komt hierin weer terug en kunnen we spreken van de Enactive Mode.
Aantal personen: 4 personen per groepje. In totaal gewoon een klas (ga uit van gemiddeld 16 leerlingen, dus vier groepjes)
Tijd: 15 – 20 minuten
Materiaal: Een lijst met begrippen waar uit te kiezen. En eventueel attributen waarmee de begrippen kunnen worden uitgebeeld.
Ruimte: Klaslokaal
Voorbereiding: Docent moet begrippen die behandeld zijn duidelijk op een blaadje zetten en voldoende kopiëren voor de groepjes.
Werkwijze:
- Vorm groepjes van vier. Ieder groepje moet samen een begrip gaan uitbeelden. Dit mag op welke manier ook: mime, zang, dans, rollenspel. De andere leerlingen moeten dan raden welk begrip wordt uitgebeeld.
Cognitieve leeractiviteiten: relateren en selecteren
Affectieve leeractiviteiten: concentreren & inspannen
Voorbeeld:
We hebben de een aantal Nederlandse schilders behandeld. Een daarvan was Mondriaan. Het voorbeeld groepje besluit Mondriaan uit te beelden door een rap te verzinnen waar ze heel erg ingaan opde rechtlijnigheid Mondriaans schilderijen en de kleuren die hij gebruikt.
by Michiel Laurens Tollig with No Comments
A bright dreamworld visualised by an artist who is a socially conscious visual activist. He is a self-taught artist. Tayou doesn’t see himself as an African artist. He wants to portay Africa as something that is very valuable culturally in stead of a place which is in constant need of help. Tayou lives a nomadic live, travelling around the world. This also visable in his work. His work portaits the differences and exchanges between Africa and America & Europe. Kameroen, where his roots are, keeps recurring in his projects. His work breathes the atmosphere of travelling and change. On your travels you’ve always got yourself, some stuff you already had and on the road you collect new stuff again.
Tayou: ‘Cameroon is my registered trademark, where everything started. I’ve been born there and raised by my parents, friends and the streets. For me it’s very important to show this in my work. This way everyone who is following me can see that everything is possible.’
I’m still looking to find the meaning behind his work, but the bright colours have really struck me in his work. I think this work might be a complaint on modern day society, the consumerism and how easily we throw away stuff and buy new things to replace the old. There is even an island of plastic in the middle of the Pacific Ocean larger than The Netherlands! We can’t keep on going the way we do…
His own website: http://www.pascalemarthinetayou.com/pmtEN.php
Another very interesting work from Tayou
L’autel du sacre (the altar of consecration/ heilig altaar). Situated in Cortona, Italy, 2010
by Michiel Laurens Tollig with No Comments
A very interesting artist who I’ve been following ever since I’ve seen his film The Refusal of Time at the Documenta 13. After that I’ve seen him again at Het Joods Historisch Museum in Amsterdam and once again had my mind blown. He’s triggered me to want to get to know more and more about himself and the whole idea behind his work.
Below a link of very extensive contemplation about William Kentridge and his work:
http://www.artcritical.com/2010/06/16/william-kentridge-and
William Kentridge, Drawing for the film Sobriety, Obesity & Growing Old [Soho and Mrs. Eckstein in Pool, 1991. Charcoal and pastel on paper, 47-1/4 x 59 inches. Collection of the artist © 2010 William Kentridge. Photo: John Hodgkiss, courtesy the artist”
Gennady Ulybin is a very interesting Russian artist. His work is called hyperrealistic. He has painted many interesting pieces in the weirdest surroundings, all put into place by him, making you believe you are watching some sort of alien species! On the other hand he also has some paintings which remind me of the old days, when our Gregorian calendar started. I’m also impressed by the large scale on which he has made these paintings. I do find it hard to believe these are paintings and not photos he’s made and later edited…
Here’s a link of a video including all his paintings around this subject called: Uran Women
Here’s another link with all his paintings:
http://www.russianpaintings.net/russian_paintings.vphp?&author=745&sort=size&n=12&p=0
Kunstgeschiedenis, een powerpoint presentatie, een paar highlights:
Het nationaal bewustzijn ontstaat pas sinds de 19de eeuw. Het besef van landen, naties wordt dan pas echt gevormd (zie artikel voor meer info).
Met de kolonies, was de wereld heel duidelijk verbeeld in kolonies. De handelsroutes bepaalde hoe de wereld eruit ging zien. Vanaf de tijden dat alle kolonies afhankelijk gaan worden, werden er vanaf een kaart gebieden aangegeven, geen rekening houdend met de geografische ligging en de stammen e.d. => flinke spanningen in die gebieden.
Azië is een samenstelling van verschillende groeperingen ….. e.d. (zie powerpoint). Azië als ‘contact zone(s)’
contemporary Aziatische kunst beperkt zich niet tot Azië.
kunstenaars die aan de orde komen:
Yoko Ono
Rudolph Mantofani
Huang Yongping
Cai Guo-Qiang
Rirkrit Tiravanija
Ni Haifeng
Zhang Wang
Heri Dono
Chen Zhen
Zhang Xiaogang
*Japin – ‘de witte met het zwarte hart’ (vb. van cultural displacement)
Bij Cornée laaide de discussie naar inhoud op na de presentaties die toch nogal passief waren. Het waren interessante presentaties, maar het ontbrak een beetje aan diepgang, iets waar wij niet bij stil stonden (in ieder geval de meesten niet).
Uiteindelijk weer frictie over de combinatie van Martijn en Cornee’s vak. Wat is de rol van het essay hierin?
Hey Marloes,
hieronder mag je voorlopig je brieven aan mij plaatsen! Ik zal mijn comments hier ook neer zetten en zo gauw duidelijk is waar ik ze mag plaatsen op jouw blog, dan zal ik dat doen OF je zet het er zelf in, wat jij wil !
Groetjes,
Michiel
PBSarts taking a dive in Visual Culture Online,
How it all started, enjoy !
PBSarts ridicules Vogue and tries to motivate Vogue to go past set rules,
it doesn’t matter which skin colour you are,
try to be innovative,
give everyone a chance
and go past ‘What’s supposed to be in in the Fashion World’
When PBSarts just started on Tumblr they hosted a contest and asked their audience to be creative and make a new PBSarts logo by using light painting!
Watch Off Book: Light Painting on PBS. See more from Off Book.
by Michiel Laurens Tollig with No CommentsHere’s a link from PBS off book on youtube,
it’s about the creativity of Indie Video Games.
Indie games are the kind of games that don’t work out of the need to sell.
They are focussed on bringing forward a message and creating new ways to evenlope a player into this new world.
Indie games are claimed to be the savior of video games,
they are revolutionising, but the savior?
by Michiel Laurens Tollig with No Comments
Volgende week donderdag 6 juni is het dan eindelijk zo ver mijn dansvoorstelling!
Het begint is van 20.00-22.00 uur in Leiden in Theater Ins Blau (Haagweg 6 2301 GA Leiden). De kaartverkoop is bij BplusC,locatie Nieuwstraat (Nieuwstraat 4, Leiden)
Toegang 12,00 p.p.. Als je wil komen, maar zelf het kaartje niet kan kopen, wil ik het kaartje ook wel voor jou kopen ! Ik zou het in ieder geval heeeeeeeeeeeeeel erg leuk vinden als iemand komt kijken naar mijn dansvoorstelling (een jaar toedansen naar dat ene moment is natuurlijk erg spannend). Hopelijk tot dan en spreek mij er zeker op aan
!
Voor extra info (mocht ik iets vergeten zijn): http://www.bplusc.nl/
Ja het is wel op meerdere dagen dan donderdag, maar ik dans alleen op donderdag, dus vergis je niet!
Finally everything is starting to make sense and my very own blog is starting to take shape!
It’s getting more and more exciting and I’d just like to add everything to it !!!…. though well … how smart would that be?
Besides privacy, where would I find the time?
That’s it for now!
B-bye!
by Michiel Laurens Tollig with No CommentsThings seem to become more and futuristic nowadays. For the Summer Olympic Games ‘sleeping pods’ have been designed for staff.
by Michiel Laurens Tollig with No Comments
This is also a site like New Aesthetics that plays with the way we perceive things.
The peculiar photo I posted above from this site really boggled my mind!
Is this a real girl we are seeing or isn’t it?
Apperently artist have made a model out of cubes, though from a distance it looks like an actual person,
BUT the closer you get the more pixelish it becomes!
http://journal.benbashford.com/
by Michiel Laurens Tollig with No CommentsThis is the site we have to explore for inspiration for our own blog:
http://newaesthetic.tumblr.com/
This site has taken an interest in the way we pereceive things and strange developments that occur in our daily lives.
by Michiel Laurens Tollig with No CommentsTijdens de les van Marleen ontstond de chaos, voor wie nou wat. Het is allemaal nog erg onduidelijk… Hopelijk krijgen we er snel meer zicht op.
Johanneke en Marleen 11 juni inleveren: 3 activerende werkvormen
by Michiel Laurens Tollig with No CommentsAnd so it begins a familiar thing, but now with a new function, let’s see how this unfolds :O!
by Michiel Laurens Tollig with No Comments